Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παιχνίδια της τύχης με το Μίκη..


Ας πάρουμε τα γεγονότα με χρονική σειρά


Είπαν οι ‘’πυρήνες της φωτιάς‘’ για τον Micky στη προκήρυξη μετά την έκρηξη στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη :

‘’o συγκεκριμμένος μαζί με άλλες επιφανείς προσωπικότητες της "αντι-δικτατορικης" αυτοεξορίας, στο Παρίσι της καλοπέρασης , οπως ο Μίκης Θεοδωρακης , ο Βασίλης Βασιλικός κ.α. συγκεντρώνουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Γνωστοί πρωην αριστεροί με κύρος και διεθνή φήμη , που ξεπληρώνουν τις ολιγοήμερες "διακοπές" τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα (ο "αγωνιστής" Μ. Θεοδωράκης διετέλεσε υπουργός "ανευ χαρτοφυλακίου" σε προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.)
Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται απέναντι στους χιλιάδες ανώνυμους αριστερούς, που ξυλοκοπήθηκαν ,βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, και εκτελέστηκαν...
Για αυτους που δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ουτε μια σελίδα στην επίσημη ιστορία των νικητών.’’

Έιπε ο Μικης για τους πυρήνες :‘’ Λεβέντες μου σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Άρη σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι' αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου λαού μας. Με τη γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου, μου ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα, ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής δεξιάς και τώρα μετανοιωμένος αποζητώ τη δίκαιη τιμωρία μου.

Το σπίτι μου βρίσκεται σε μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανους 1, και καθώς είμαι ξαπλωμένος έχω απέναντί μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ' όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν. Προς τούτο, έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρα μου για να σας διευκολύνω με κίνδυνο να πάθω γρίπη.

Όμως, ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες όταν έχει να κάνει με terroristes-τιμωρούς όπως εσείς;...

Je vous remercie»

ΥΓ. «Καημένε Παπαδόπουλε, πού είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου...».’’


….καταρχήν η έλλειψη επιχειρημάτων και ο εκνευρισμός του Μίκη είναι εμφανή αν όχι προφανή με αποτέλεσμα να οδηγείται ο λόγος του στη ειρωνεία που όπως λέει ένας φίλος ‘’με την ειρωνεία δεν βγαίνει τίποτα..’.Τα επιχειρήματα του Μίκη θα μπορούσαν να έχουν γραφεί από ένα μαθητή δημοτικού αφού θυμίζουν το επίπεδο των φράσεων ‘’όποιος το λέει είναι …’’ ‘’ότι πεις ένα παραπάνω …’’κτλ.Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος του Μίκη τα τελευταία χρόνια ζέχνει συντηρητισμό και δεν παραβλέπει να παραδίδει πιστοποιητικά αριστερών φρονημάτων όταν του δίνεται η ευκαιρία…σαν να τον ορίσαμε ως απόλυτο κριτή με συμβιβασμό να μένει στο απυρόβλητο με κάθε μαλακία που ξεστομίζει … .Αυτο αν και αποδιδεται απο πολλους σε γεροντική άνοια, στην πραγματικοτητα εχει τις ρίζες του μάλλον στην μπερδεμένη ιδεολογία του και σκέψη οι οπόιες παραπέμπουν σε έναν πατριώτη-"αριστερό" με συχνή χρήση των εθνικιστικών του αντανακλαστικών.Η γεροντική άνοια είναι μια καλή δικαιολογία για τον αριστερό-αγωνιστή Μίκη ο οποίος αρνείται να την εκμεταλλευτεί και συνεχίζει να εκτίθεται.

Βέβαια πρόσφατα ένα απρόσμενο γεγονός ήρθε για να ταράξει την ησυχία του Μίκη και το γεγονός αυτό δεν είναι άλλο από την σύλληψη του εγγονού του την ημέρα του πολυτεχνείου με την κατηγορία χρήσης κουκούλας συγκεκριμένα fullface που φοριέται κάτω από κράνος .Φυσικά δεν πανηγυρίζουμε με το γεγονός γιατί σε κανέναν δεν αξίζει ο περιοσμός της ελευθερίας του,αλλά ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει ο Μίκης το άδικο κράτος το οποίο εχει απαγγειλει κατηγορίες σε ανθρώπους στέλνοντας τους στη φυλακή με στημένα κατηγορητήρια ,φυσικά ο εγγονός θα αφεθεί ελεύθερος αφού η μαλακία της κουκούλας για την οποία κατηγορείται θα καταργηθεί...αν και εδώ που τα λέμε η θεότητα Μίκης ειναι ικανή να αθωωσει τα παντα .Τι γίνεται με τα παιδια όμως που διώκονται με ψεύτικες κατηγορίες ;…η απάντηση είναι ένας συνεχόμενος αγώνας των ίδιων και φίλων ,μια απερίγραπτη ταλαιπωρία των οικογενειών τους και μια τραυματική εμπειρία στέρησης της ελευθερίας.
Ελπίζω μετά από αυτό ο Μίκης να μπορέσει να κατανοήσει κάποιες ενέργειες που δεν θεωρούσε ως τώρα πρέπουσες ...αν και φαντάζει λίγο δύσκολο,όχι ότι με νοιάζει...καταλάβει... δε καταλάβει...

ΥΓ:Πάντως ο Σιδηρόπουλος τον είχε καταλάβει από τότε!!
Ακούστε:
Σιδηρόπουλος - Micky Mouse

1 σχόλιο:

  1. Είναι κρίμα άτομα , τα οποία στο παρελθόν ,διετέλεσαν σημαντικό κομμάτι του αγώνα για την αποκατάστασης της , όποιας, ελευθερίας που "απολαμβάνουμε" σήμερα , να γίνονται φερέφωνα του συστήματος που κάποτε διαλαλούσαν οτι πολεμούν και τώρα γλείφουν μέχρι αηδίας με σκοπό να μην χάσουν την καλλιτεχνική "διάνοια " και μείνουν στην αφάνεια στην τελευταία στροφή της ζωής τους.
    Ακόμη πιο κρίμα βέβαια είναι όλοι αυτοί που αποδέχονται την "διάνοια" ,και όχι μόνο ως έννοια , και πιστεύουν ,όπως ένα 7χρονο παιδί στο αλάθητο του παππού τους....
    ΚΡΙΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή