Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Κελιά - Φέρετρα





Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες έχουν σημειωθεί στις φυλακές δύο θάνατοι κρατουμένων, χρηστών ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα νεκρός στον προθάλαμο των φυλακών Γρεβενών βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές 32χρονος κρατούμενος, που είχε μεταχθεί από τις φυλακές της Πάτρας, όπου είχε καταδικαστεί για αδικήματα σχετιζόμενα με ναρκωτικά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο νεαρός κρατούμενος έφτασε στα Γρεβενά την Τρίτη το απόγευμα και παρέμεινε στον προθάλαμο επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα με την πίεσή του. Την επομένη ημέρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών, από όπου και επέστρεψε την επομένη ημέρα και χτες το πρωί εντοπίστηκε νεκρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταπιεί ένα «αβγό» ηρωίνης.

Σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» ο 32χρονος τοποθετήθηκε σε χώρο απομόνωσης επειδή αρνήθηκε να περάσει από τις γνωστές εξευτελιστικές εξετάσεις και μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Γρεβενών, από όπου την επομένη ημέρα πήρε εξιτήριο και χθες εξέπνευσε αβοήθητος.


Το «περιστατικό» αυτό -όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία- δεν είναι πρωτόγνωρο. Και αυτό γιατί το περασμένο Σάββατο βρέθηκε νεκρός, επίσης, στο κελί του κρατούμενος στις φυλακές Χίου.


Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι ναρκωμανείς δεν είναι απλοί εγκληματιές του ποινικού δικαίου , αλλά άτομα τα οποία χρήζουν αμεσης βοήθειας και δεύτερον ότι ο "σκοπός" των φυλακών είναι να σοφρωνούν και όχι να τιμωρούν και μάλιστα με τον πιο ειδεχθή τρόπο.


Φτάνω στο σημείο να αναρωτηθώ λοιπόν..Είναι καλύτερα με ή χωρίς φυλακές-φέρετρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου